måndag 4 maj 2009

Effektivt polisarbete kunde återigen föra 22-åringen och hennes katt till häktet

22-åringen och hennes katt kunde återigen föras till häktet efter ett effektivt polisarbete av Umeå poliserna. 22-åringen hade av misstag uppdaterat sin facebook status till "äntligen hemma igen" vilket ledde poliserna rätt. 22-åringen och hennes katt sitter nu häktade i väntan på häktningsförhandlingarna.

Polisen agerade snabbt
Det blev ett gripande avsked från det fria livet för 22-åringen och hennes katt. Klockan 21.34 sen måndagkväll så uppdaterade 22-åringen sin facebook status med meningen "äntligen hemma igen". Polisen agerade snabbt och 4 timmar senare så hade konstapel Göransson lyckats ringa runt till alla sina aspiranter som sedan for till 22-åringens lägenhet där de odramatiskt kunde gripa 22-åringen och hennes katt.

Analysen är det viktigaste
Konstapel Göransson berättar om gripandet; "Enligt polishandboken från 1989 så återvänder endast 4% av alla rymlingar till sitt ordinarie hem. Eftersom vi på polishuset i Umeå arbetar efter statistik så kändes det aldrig aktuellt att 22-åringen och hennes katt skulle befinna sig i hemmet trots tips från en granne som sett 22-åringen i närheten. 96% av den polis jag är sa; Nej, 22-åringen och hennes katt är inte i hemmet! Därför genomsökte vi aldrig lägenheten innan. Men efter facebookstatusuppdateringen så tänke jag att 22-åringen är kanske en av de udda 4%. Om jag inte skulle tänkt så analytiskt så skulle vi aldrig ha gripit 22-åringen och hennes katt. Analys är A och O i ett effektivt polisarbete".

Intressant bevismatrial
Under morgondagen väntar förhör för 22-åringen och hennes katt som nu sitter häktade både för kidnappnings- och rymningsförsök. Polisen uppger att 22-åringen och katten troligtvis kommer bli arresterad för båda brotten efter att ha funnit ett intressant bevismatrial i 22-åringens garderob i form av en Britney Spears T-shirt. "En Britney T-shirt är det tydligaste tecknet på att det är en galning vi har att göra med"säger konstapel Göransson.

5 kommentarer:

  1. Detta är verkligen spännande att följa må jag säga! ;)

    SvaraRadera
  2. Britney-t-shirts? Nej men låt oss säga varg-t-shirt! Då snackar vi om den verkligt farliga typen.

    SvaraRadera
  3. Svar till Ida; Hade tänkt mig som en liten följetång här. Som julkalendern fast mer allvar ;P

    Svar till Helen; "Varg i månskenst"-Tshirt är den värsta sorten. Men då handlar inte det om kidnappare, då snackar vi mer om kanibaler!

    SvaraRadera
  4. Jag gillar detta mycket bättre än julkallendern! :D Varje dag händer nåt nytt spännande, man kan ju knappt vänta! ;)

    SvaraRadera
  5. det har var roligt såhär flera år senare, tänk att vi varit 22 år! och vilket bula fia hade mellan benen då :)

    SvaraRadera