måndag 4 maj 2009

22-åringen och hennes katt rymde från häktet

Den 22-åriga studenten och hennes katt, som sen söndagskväll blev häktade för kidnappningsförsök, rymde ifrån häktet tidig måndagmorgon. Polisen uppger att rymlingarna hade tagit sig ut genom dörren och därefter tagit en buss in till Vasaplan. 22-åringen sågs senast i närheten av sitt hem där en uppmärksam granne såg 22-åring ta ut soporna. Efter det har 22-åringen och hennes katt varit spårlöst försvunna.


Polisen arbetar snabbt
Polisen i Umeå arbetar snabbt med att få fast 22-åringen och hennes katt; "Vi har redan hunnit skapa en grupp på facebook". Men menar även på att inga ingripanden bör tas ifrån allmänheten eftersom 22-åringen och hennes katt klassas som extremt farliga.

Konstapel Göransson ser samband
I presskonferansen på måndag förmiddag så menade konstapel Göransson att det finns tydliga samband mellan personer som sitter i häktet och rymningsförsök; "Personer som sitter häktade har en större tendens att rymma. Vanliga människor har inte samma behov".

Bodströms uttalande
Häktingsförhandlingarna avvaktar tills vidare. Den föredetta justitieministern Thomas Bodström sa i ett uttalande till pressen; "Egentligen ligger vårt största problem i att 22-åringen tids nog kommer bli en 23-åring. Vi utreder nu ett passande namn på 22-åringen som mer funkar i tiden".

4 kommentarer:

  1. Hahahahahahaha! Jag gillar hur dessa poliser arbetar ;) De har nog full koll på läget.. :D

    SvaraRadera
  2. Jag känner samma sak! Polisen i Umeå gör stan säkrare! ;P

    SvaraRadera
  3. Mor i lindefallet5 maj 2009 kl. 16:01

    Jag tror bestämt att jag känner igen denna katt
    och även ägaren till den.
    Om det är som jag tror, att dom är födda och uppvuxna i lindefallet i närheten av Hudiksvall så är risken stor att Sofia lämnar katten hos sin Kära mor och med pojkvännens hjälp försöker ta sig till skottland för att konspirera med Lock ness odjuret.
    Polisen i Umeå får allt se till att hon inte blir fritagen av sin pojkvän.

    SvaraRadera
  4. hahaha! Jag får tipsa polisen att vara mer noga med gränsövervakningen. En konspiration mellan Lock Ness och 22-åringen skulle kunna vara förödande :P

    SvaraRadera