måndag 23 augusti 2010

Fiskeäventyret

Idag var det årets fiskepremiär för mig. Sjukt mysig dag med helmysigt väder. Sådär konstant regnande så det verkligen kändes som en riktig fisketur.

Maskfail. OKQ8 hade slut på sina maskar så vi fick leta våra egna. Efter ca 30 minuters tappert letande hittade vi Nydalas sex, absolut minsta, maskar.

Medans vi letade mask satt Bira vid ett träd och skällde på alla människor som gick förbi.

Maskpåsättning. Snart äntligen dags för att fiska. Vi valde att ställa oss på Kinabron eftersom där hade de tak över huvudet bitvis. Det var grunt där men det skulle visa sig vara något positivt då vi kunde se fisken spana i krokarna.

Redan efter fem minuters tappert fiskande så åkte fikat fram. Kex och mjölkchoklad!

Det fanns en hel del abborrar. Dessa var så pass jävliga så de endast typ sög av masken från kroken utan att bita fast. Jag blev less och började mata ankor istället.

Det skulle visa sig att de ihärdiga alltid lyckas. Här stoltserar "storfiskaren" med sin borre. Vi släppte tillbaka den. Hoppas den inte får några direkt psykiska men efter detta.

Typiskt Bira att blunda på kort. Men hon trivdes på bron där hon hälsade glatt på alla människor som gick förbi. Människorna var inte lika glad att hälsa på henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar