måndag 5 mars 2012

One dies million cry


Är det ingen fler än jag som har noterat följande; När Whitney dog så började alla dessa "one dies, million cry"-bilder att uppkomma. Men när Heath Ledger dog så var det ingen som klagade på att folk blev ledsna och drog paralleller till svälten i Afrika trots att Whitneys och Heaths livsöden var ganska så snarlikt. Samma sak för Amy Winehouse. Är det inte möjligtvis så att "one dies million cry"-hysterien kring Whitney beror på att hon är mörkhyad? Så egentligen betyder "one dies million cry" följande; Varför gråta över en afrikan i Amerika då en miljon afrikaner dör i svält i Afrika. Betyder inte det i slutändan att vi ändå ser raser och värdesätter dem olika? Och hela denna "one dies million cry" blir jävligt rasistiskt?

6 kommentarer:

  1. Man får väl hoppas att mänskligheten efter 1945 förstått att det inte existerar olika människoraser utan bara olika pigment i huden? Bekänner man sig till raslära gråter man nog inte över någon utöver den ariska rasen (Amy hade judiskt påbrå).

    SvaraRadera
  2. Förlåt om jag förstör hela din teori, men "One dies..."-grejen kördes väldigt hårt när supervita Steve Jobs dog också.Just sayin'... ;)

    /Vickis-pedia

    SvaraRadera
  3. Jag tänker att det är för att hon är kvinna. Männen i klass med Whitney blir helgonförklarade medan hon blir anklagad för att vara en dålig mamma, när hörde man senast det om en knarkande död man? Kvinnor ska liksom inte knarka, de ska ta hand om familjen och vara lite "finare" än män.

    SvaraRadera
  4. Fan fan fan! Alltid höra med Vickis-pedia först...

    SvaraRadera
  5. Fia, du har faktiskt en ganska så stark poäng där. Görs stora skillnader där.

    SvaraRadera
  6. Anonym; det visade sig att jag hade fel. "Inget" att oroa sig för.

    SvaraRadera