Först behöver man lite tillbehör som man inköper i närmsta affär. Det är grötris, risvinsvinäger, sushisoya, morötter, avocado, gurka, tofu, wasabi, inlagd ingefära och sådana där algark.
Extra tillbehör är kökshjälpredan mamma Märta som stolt visar upp sina marathon skills samt pappa Ulf som smög in på bilden där i bakgrunden. Han hjälpte dock inte till.
Jag skulle posa med sushisoyan och risvinsvinägern men Bira gjorde en söt blick nere på golvet så jag råkade kolla bort.
Grötriset kokar man som man sedligt bör och sen så kokar man ihop en sörja av risvinsvinägern och socker i en annan kastrull som man sedan blandar ihop med grötriset. Det blir kladdigt och bearbetligt ris.
Det där goda man ska he i sushibitarna styckar man i långa bitar. Morötterna, tofun, gurkan...
...samt avocadon.
Jag ville ju ha vegetariskt men "de andra" behövde laxen och räkorna. Här ser ni också att vi gjorde en lätt marinad på tofun på lite soya, salt och matolja.
har aldrig smakat detta så jag ser fram emot en middagsinbjudan när du kommer tillbaka till Umeå ;)
SvaraRaderaJag gjorde som du skrivit, o trott på faaan. De blev till ome gott!
SvaraRadera